Rólam

Csizmadia-Honigh Péternek hívnak, s a dél-kelet londoni East Dulwichban élek. Tipikus fáktól zöld külvárosi kerület, ahol a gasztro-pubok, bio-zöldséges és kávézók szabják meg az élet tempóját a gyerekei nevelésével és a divattal elfoglalt háziasszonynak. Komolyabban, kellemes környék!

A hétköznapok a lakáshitelre való megkeresésével telnek. Borászati és menedzsment konzulensi megbízásokat vállalok. Ezt megelőzően 2005 és 2014 között az Institute of Masters of Wine oktatási vezetője voltam.

Életem első hat meghatározó hónapját Somlóvásárhelyen éltem, s édesapám szerint így nem volt választásom, valami módon borra voltam kárhoztatva. Talán nem ez volt a legnagyobb ok, de az biztos, hogy 2006 óta a Royal Somló Borászat társtulajdonosa vagyok, ami életem egyik legjobb döntése volt. Ezt talán csak az érti meg, aki maga is szőlős gazda a világ bármely részén is, vagy talán a Somlón. Nincs annál nyugodtabb hely, mint az ember saját birtoka, pláne ha egy festői szépségű vulkanikus hegyen van mindez. A hagyományos módon és minimális beavatkozással készült juhfarkunkat nem istenítem itt, mert az csak bor-szakírói semlegességem csorbítaná. Helyette ajánlom, hogy vegyél belőle, s döntsd el Te magad, hogy milyen is.

A londoni WSET-nél tanultam pár éven át, s így lettem nemzetközi borakadémikus. Az iskolapad, illetve a vizsgák gyakran arra ösztökéltek, hogy kóstoljak és termelőket látogassak. Ha már jegyzetel az ember, miért is tenném azt az íróasztal fiókjának? Magyar és angol nyelven hadd osszam meg boros élményeimet és kalandjaimat ezeken az oldalakon. Remélem, hogy érdekes és hasznos olvasnivalónak találod majd!

Advertisements

One response to “Rólam

  1. Kedves Péter! Valaszoltam Twitteren a londoni magyar kóstolóval kapcsolatban. Ha irsz nekem emailt, megirom, pontosan hol es mikor lesz. Udv Balint Hungarian Wine House

Comments are closed.